Gyakran ismételt kérdések

Háziorvosi ellátás (3)

Fogadnak a rendelőben területen kívüli betegeket?
Sajnos nem áll módunkban. A praxis mérete már így is nehézzé teszi a gördülékeny betegellátást, ezért csak a területileg hozzánk tartozó betegeket fogadjuk.
Miért fontos az előjegyzés?
Használatét törvény írja elő. Segítségével a napi betegforgalom egyenletesebbé válik, az előjegyzést kérők számára a várakozási idő lerövidül.
Miért kell sokat várni?
A praxishoz sokan tartoznak, aki benn van a rendelőben, azt igyekszünk lelkiismeretesen ellátni, ami időnként időigényes. Ha szeretne kevesebbet várni, akkor javasoljuk az előjegyzés használatát.

Foglalkozás-egészségügyi ellátás (4)

Kinek szükséges foglalkozás-egészségügyi ellátás?
Minden szervezett munkavégzésben foglalkoztatott munkavállalónka, azaz az egyéni vállalkozók kivételével mindenkinek. Az ellátásról a munkáltatónak kötelező gondoskodnia, neki kell szerződést kötnie egy foglalkozás-egészségügyi szakorvossal.
Munkaadóm a háziorvoshoz küldött alkalmassági vizsgálatra / egészségügyi kiskönyvért...
Háziorvos munkaalkalmassági vizsgálatot nem végez. Foglalkozás-egészségügyi szakorvos pedig csak már a munkaadóval kötött szerződést követően. Ettől eltérően nem lehet alkalmassági vizsgálatot végezni.
És ha azt mondom, hogy egyéni vállalkozó vagyok?
A munkaviszony jellegét a háziorvosnak nincs módja ellenőrizni. Amennyiben egyéni vállalkozóként kér vizsgálatot, akkor egyrészt a vizsgálat díját önnek és nem a munkaadónak kell fizetnie, másrészt egy munkaügyi ellenőrzés során ezt természtesen nem fogajda el a felügyelet.
Fodrász, stb., stb. tanfolyamot kezdtem, előtte alkalmassági vizsgálatra küldtek a háziorvoshoz...
Alkalmassági vizsgálatot háziorvos nem végez. Ebben az esetben foglalkozás-egészségügyi szakorvosként sem tudunk segíteni, mert szakmai alkalmassági vizsgálatot csak foglalkozás-egészségügyi szakellátóhely végezhet (pl.: www.omfi.hu)

NEM TALÁLTA MEG AMIT KERESETT?

A Kapcsolat oldalon közvetlenül is felteheti kérdését, amire igyekszünk a lehető legrövidebb idő alatt válaszolni. Sürgős esetben telefonon is megkereshet minket.