Alkalmassági vizsgálat

Jogosítvány alkalmassági vizsgálat

Az első jogosítvány megszerzéséhez, illetve későbbiekben az egészségügyi alkalmasság ismételt meghosszabbításához orvosi vizsgálat szükséges.
Az első alkalommal a színlátás, a látásélesség vizsgálata történik. Emellett a jelölt fizikális vizsgálatára is sort kerítünk (vérnyomásmérés, szív, tüdő, has meghallgatása, tapintása). Jogosítvány hosszabbításakor a színlátás ismételt ellenőrzése már nem szükséges.
A további vizsgálatok (labor-, vagy képalkotó) szükségességéről a páciens életkora, esetleges egyéb betegségei alapján döntünk.
A hivatásos jogosítvány meghosszabbításához minden alkalommal laborvizsgálat, EKG és részletes fizikális vizsgálat szükséges. A hivatásos jogosítvány maximálisan 5 évre hosszabbítható.
Egyes betegségek fennállása esetén (cukorbetegség, súlyos szívbetegségek, epilepszia) szakorvosi lelet beszerzése is szükséges.
A jogosítvány hosszabbításakor az előjegyzési időt kérem vegyék figyelembe, ez cukorbetegség esetén hónapokat is jelenthet.
Jogosítvány hosszabbításakor kérjük vegye igénybe az előjegyzési rendszert. Kérjük, hogy a lejáró jogosítványt és a személyi igazolványát hozza magával.

Alkalmassági vizsgálatok díjszabása

  • 50 éves korig 10 évre hosszabbítható, és 7200 Ft
  • 60 éves korig 5 évre hosszabbítható, és 4800 Ft
  • 70 éves korig 3 évre hosszabbítható, és 2500 Ft
  • 70 éves felett 2 évre hosszabbítható, és 1700 Ft

További szolgáltatásaink


Előjegyzés

A törvény által előírt előjegyzési rendszer használatával a várakozási idő rövidebb lesz, a rendelés gördülékenyebbé válik.


Betegellátás

Információ a praxisba történő be- és kijelentkezésről, a hívások leadásáról, otthoni látogatásokról; beutalások, laborvizsgálatok rendjéről.


Foglalkozás-egészségügy

Kinek szükséges foglalkozás-egészségügyi ellátás, kinek nem, milyen lehetőségeket tudunk biztosítani rendelőnkben.