Alkalmassági vizsgálat

Jogosítvány alkalmassági vizsgálat

A jogosítvánnyal kapcsolatos vizsgálatokat csak a kérvényező háziorvosa, illetve az ideiglenes lakcím szerint illetékes háziorvos bírálhatja el.
Kérjük hozzánk csak akkor jelentkezzen, ha a mi praxisunkba tartozik, vagy saját háziorvosa nem elérhető (mert távoli), és ideiglenes lakcíme praxisunk ellátási területe.

Az első jogosítvány megszerzéséhez, illetve későbbiekben az egészségügyi alkalmasság ismételt meghosszabbításához orvosi vizsgálat szükséges.
Az első alkalommal a színlátás, a látásélesség vizsgálata történik. Emellett a jelölt fizikális vizsgálatára is sort kerítünk (vérnyomásmérés, szív, tüdő, has meghallgatása, tapintása). Jogosítvány hosszabbításakor a színlátás ismételt ellenőrzése már nem szükséges.
A további vizsgálatok (labor-, vagy képalkotó) szükségességéről a páciens életkora, esetleges egyéb betegségei alapján döntünk.
A hivatásos jogosítvány meghosszabbításához minden alkalommal laborvizsgálat, EKG és részletes fizikális vizsgálat szükséges. A hivatásos jogosítvány maximálisan 5 évre hosszabbítható.
Egyes betegségek fennállása esetén (cukorbetegség, súlyos szívbetegségek, epilepszia) szakorvosi lelet beszerzése is szükséges.
A jogosítvány hosszabbításakor az előjegyzési időt kérem vegyék figyelembe, ez cukorbetegség esetén hónapokat is jelenthet.
Jogosítvány hosszabbításakor kérjük vegye igénybe az előjegyzési rendszert. Kérjük, hogy a lejáró jogosítványt és a személyi igazolványát hozza magával.

Alkalmassági vizsgálatok díjszabása

  • 50 éves korig 10 évre hosszabbítható, és 7200 Ft
  • 60 éves korig 5 évre hosszabbítható, és 4800 Ft
  • 70 éves korig 3 évre hosszabbítható, és 2500 Ft
  • 70 éves felett 2 évre hosszabbítható, és 1700 Ft

További szolgáltatásaink


Előjegyzés

A törvény által előírt előjegyzési rendszer használatával a várakozási idő rövidebb lesz, a rendelés gördülékenyebbé válik.


Betegellátás

Információ a praxisba történő be- és kijelentkezésről, a hívások leadásáról, otthoni látogatásokról; beutalások, laborvizsgálatok rendjéről.


Foglalkozás-egészségügy

Kinek szükséges foglalkozás-egészségügyi ellátás, kinek nem, milyen lehetőségeket tudunk biztosítani rendelőnkben.